Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Provincie en VLM verwijderen asbest in leegstaand hoevegebouw in Geel

Geel asbest hoeve - foto provincie

In het landbouwgebied De Zegge hebben de provincie en de Vlaamse Landmaatschappij de handen in mekaar geslagen om open ruimte te creëren en de waterhuishouding te optimaliseren. De VLM kocht eerder al een site met leegstaande hoevegebouwen op waar de provincie Antwerpen nu de asbest uit zal verwijderen.

In 2021 kocht de VLM de hoeve, stallingen en bijhorende grond aan de Roerdompstraat 17 in Geel. De hoeve stond toen al een tijd te verkommeren. In deze fase wordt het asbest verwijderd uit de gebouwen.

 “De omgeving van De Zegge is een prachtig stukje natuur en platteland. Cruciaal in de strijd tegen de klimaatverandering, maar ook voor de landbouwers in de omgeving, is het belangrijk dat het grondwaterpeil niet verder zakt. Hiermee ondersteunt de provincie de Blue Deal in de praktijk.”  De Vlaamse overheid subsidieert de uitvoering van de werken in het kader van de "Lokale Gebiedsdeal Droogte".

Het initiatief kadert binnen het Blue Deal programma, waarmee Vlaanderen de strijd tegen droogte en waterschaarste aangaat. Het programma bevat meer dan 70 acties en 400 projecten. Met de Blue Deal slaat Vlaanderen de weg in van minder verharding, meer vernatting en maximaal circulair watergebruik.

CONCRETE PLANNING

De werken gaan van start op 6 mei 2024. Een gespecialiseerde en erkende firma zal het aanwezige asbest verwijderen. De werken, die ongeveer twee weken duren, gaan volledig door op de verworven percelen waardoor de hinder voor de buurt beperkt blijft. Er wordt aandacht besteed aan het veilig en hinderloos in- en uitrijden van het werfverkeer naar de Roerdompstraat.

Roerdompstraat 17, Geel, België

Geel asbest hoeve - foto provincie

Deel dit artikel